Bezárják a McDonalds éttermeket

2013.10.09. 11:05

Visszafordíthatatlan egészségügyi károkat okoznak a lakosságnak - állapították meg az egészségügyi tárca és a fogyasztóvédelmi hivatal szakemberei.


A fogyasztóvédelem számos esetben részesítette figyelmeztetésben, illetve bírságban az üzemeltetőket az étlapon szereplő ételek rossz minősége és az élelmiszer-tárolási szabályok megsértése miatt. Ezek az intézkedések azonban hatástalanok maradtak, sőt egyes üzletvezetők kenőpénzzel, sőt olykor fenyegetésekkel próbálták jobb belátásra bírni az ellenőröket.

Apróhirdetés ingyen? Hirdess nálunk, vagy böngéssz a hirdetések között! ITT â–º

Ezek után a fogyasztóvédők az orosz Egészségügyi Minisztérium segítségét kérték, melynek szakértőivel egyetértésben megállapították, hogy a gyorsétteremláncnak nincs helye többé az országban.Az orosz FogNews hírügynökség értesülései szerint a hatóságok már két éve figyelik árgus szemmel az országban üzemelő McDonald"™sok működését, s ezalatt komoly szabálysértéseket tártak fel.

Miután az oroszországi McDonald"™s 9 hónapot kapott a végelszámolásra és az elköltözésre, az elmúlt héten megérkeztek Moszkvába a cég amerikai képviselői, akik bírósági keretekben támadták meg a döntést, illetve megpróbálták tárgyalásos úton rendezni a vitát, mely utóbbi nem járt sikerrel. Ami pedig a per sikerét illeti, a fogyasztóvédelmi hivatal jogászai nem sok esélyt adnak az amerikaiaknak az orosz bíróságon.
Mint ismeretes, Svájcban már az év kezdetén bezárták az összes McDonald"™s-ot, de egy sor más európai országban is kezdeményezték az egészségtelen ételeket kínáló gyorséttermek visszaszorítását.

Szerkesztőségünk utánajárt a hírnek kiderült, hogy az orosz FogNews, hasonlóan a magyar Hírcsárdához, kreált, kamu híreket jelentet meg, így a fenti hír egyértelműen KACSA.

További kiemelt híreink:

ÉLELMISZERÁTCSOMAGOLÓ ÜZEMET LEPLEZTEK LE - VIDEÓVAL !

KAMU A BAJAI VIDEÓ - RENDEZTE: ?

KORA NYÁRIAS MELEG VÁRHATÓ

Címkék: gyorsétterem | lakosság | káros | egészségügy | hír